Lokal mat på krogen och på borden

Besök vår Facebooksida.

Prova-På-medlemskap som present till en matglad vän!

Kontakt med

Matakademien

klicka här.

Matakademien i Jämtland-Härjedalen verkar för Gastronomisk samverkan mellan länets mathantverkare, råvaruproducenter, handlare, konsumenter och hemmakockar samt inte minst våra smakfulla matställen i länet.

Här presenteras redan genomförda medlemsaktiviteter.


Tävlingen Årets Fjällkock 2019 genomförd!

 

Semifinalen med bedömning av maträtterna är nu genomförd och nu har vi ett resultat.

I år var det väldigt många inlämnade tävlande recept , ett riktigt rekordår!

 

Årets tävlande som blev uttagna är en kvartett spännande och kompetenta finalister som vi i år välkomnades till ÅFK

under Åre Höstmarknad. Härligt att se deras favoritrecept på fjälltema, följande personer och tallrikar gick vidare!

 

Mattias Carlsson:

Rostad potatiskräm smaksatt med kantareller, hjortron och kantareller. Innanlår av älg med smörstekta kantareller, rostad blomkål, lök bakad i skalet samt en kryddblandning med senapskorn och torkade kantareller.

 

Emelie Bagge:

Tartar på reninnanlår, gravad forellrom, rökt majonnäs och svartrotstrio med granskottsolja och nymalda enbär.

 

Jocke Alsing:

Fjällko med smörsopp och kråkbär. Flankstek från Långberget. Potatischips friterade i svampsmör, rotselleripuré på rostad grädde samt kråkbärssky och en kråkbärskompott

 

Sara Smeds Bjerlo, direktkvalificerad från tidigare år med: Rätten är tänkt som varmrätt på en meny med 4-5 fjällrätter Smaken från skogen kommer från chaga och björksavssirap, kantarell från fjället. Gråärter av olika lokala sorter.


MATUTMÄRKELSEDAGEN i Jämtland/Härjedalen 31 juli 2019.

Ca 45 st Matvänner var inbjudna till att avnjuta Jämtlandstallriken med lokalt producerat mathantver och råvaror från jord till bord, efter utdelningen av utmärkelserna.





























































V.I.P. afton på Kvantums vårmarknad 23 Maj

38 st Matvänner fick på  5st matstationer smaka på Jämtländskt mathantverk och lokala råvaror. 10 st producenter berättade ingående om deras smakfulla produkter.

Klicka på bilden och se mer på videon om kvällen. 

Matakademien deltog på Jamtlis vårmarknad med representanter till Juryn och som Matambassadörer

  Här finns en länk till Hede kött & charks produktblad. När ni funnit ert önskemål och behov, maila till vår ansvarige Yngve Sundien och gör er beställning.  yngve@sundien.se

2018-09-29

2018-06-13

2018-07-25 

2018-05-26/27

Se ovan