Matakademien.se    Lokal mat på krogen och på borden    

Besök vår Facebooksida.

Prova-På-medlemskap som Julgåva till en matglad vän!


Kontakta

Matakademien

här nedan.

Matakademien i Jämtland-Härjedalen arbetar för en Gastronomisk samverkan mellan länets mathantverkare, konsumenter och handlare, hemmakockar och inte minst krogarna i regionen.

NYHETER

Boklansering 2 februari 2019 på Stockholms Matmarknad och Sturehof, 7 februari på Jokkmocks marknad. Matakademiens belönade Elaine Asp från Häävi i Glen, ger ut sin samiska kokbok.

Planerade årsaktiviteter i Matakademien J/H


MEDLEMSAKTIVITETER

Vår klubbmästare samlar sin grupp och arbetar fram ett vår- och ett höstprogram. Dessutom matlagningskvällar med producenter, företagsbesök och självklart det traditionella Luciafirandet, samt ett trevligt årsmöte kommer att finnas med, vilka alla är mycket uppskattade.


MARKNADSAKTIVITETER

Ambitionen är att genomföra aktiviteter som riktar sig mot marknaden såväl inom länet som utanför (bl.a. turister). Matakademien har även ambitioner att öka kunskapen om och spridningen av länets höga kvalitet på råvaror och förädling av dessa samt om våra gastronomiskt högklassiga restauranger.


MATAKADEMIEN REKOMMENDERAR

Vi fortsätter att kontinuerligt bedöma och marknadsföra de krogar i länet som arbetar med hög kvalitet på sin mat och som har ett stort inslag av lokala råvaror i sina rätter. Dessa krogar synliggörs  på Matakademiens hemsida samt genom vår marknadsföring i tidningen Upplev.


”ÅRET FJÄLLKOCK”

Kocktävlingen genomförs vid Restaurangskolan i Åre och riktar sig till alla som tycker om att laga god mat. Receptets ingredienser ska vara hämtade från regionen med typiska råvaror/mathantverk från fjäll, skog och sjö. Det får också finnas ingredienser som utvecklar vår matkultur med nya impulser och idéer.


”JÄMTLANDSMENYN”

Ambitionen är att till hösten under Höstmarknaden runt Mickelsmäss kunna utse Jämtlandsmenyn. Intresserade medlemmar hjälper till med genomförandet och bra planer finns för genomförandet.Årets MatbudskapareHEMSIDAN och facebook

Matakademien arbetar målmedvetet för att modernisera hemsidan och att fylla den med aktuell information om både vad som är "på gång", vilka aktiviteter som planeras och vad Matakademiens utfört. Vårt mål är att bli synligare både för medlemmar och för andra intresserade.

Vill du vara med i vår förening och träffa många matintresserade människor?


Vi är en ideell förening som stöder det lokala mathantverket.


Medlemsskapet kostar endast 225.- kronor för enskild och 425.- kronor för par.


Matakademiens bankgiro är 5745-6352.


 
 
 

Copyright @ All Rights Reserved