Lokal mat på krogen och på borden
Matakademien i Jämtland/Härjedalen samverkan med länets Restauranger, mathantverkare, råvaruproducenter, handlare, konsumenter och hemmakockar samt våra smakfulla matställen i länet. Vilket bidrar till ökad måltidsturism med lokal mat som reseanledning.
Våra arrangemang sker i samarbete med Studiefrämjandet.
Utformning av recept/beskrivning.
Komposition, fräschör, uppläggning, kreativitet.
Höga smaker, rätt kok-stektider, fina nyanser och smakbrytningar. Väl kryddat, välgjord sås med tillbehör.
I vilken utsträckning har lokala råvaror används. Hur väl har man framhävt dess råvarors egenskaper. Är råvarorna någorlunda väl tillgängliga för restauranger?
Originalitet och förmåga till nytänkande och utveckling av lokala råvaror. Kryddor, smaksättning, tillbehör. Inspiration från andra kulturer.
Är priset som bygger på en normal restaurangkalkyl, attraktivt i förhållande till vad som serveras. Pris gentemot kvalitet. Prisvärt?