Här presenteras redan genomförda medlemsaktiviteter.


Vinnaren av Åretsfjällkock Malin Karlsson kom från Hävi i Glen och  gästade Matakademiens medlemmar i mars på Studiefrämjandet där vi medlemmar

lagade den smakfulla vinnarrätten tillsammans.


Årsmöte 2023 med middag  på Torsta.

Där vi fick avnjuta vår nya landskapsrätt!

             2022

Onsdag 26 oktober välkomnades våra medlemmarna till Matakademiens höstaktivitet med matlagning hos Studiefrämjandet i Östersund.


Vi fick besök av Leif Milling, väletablerad fotograf från Gimdalen, som berättade och visade bilder utifrån sitt naturengagemang, flugfiske och sin internationellt prisade kokbok ”Älgkött och Peran”, som är uppbyggd kring ett jaktlags älgmiddagar.


Vi lagade "Mustig älgfärsgryta", ett av Leifs favoritrecept från "Älgkött och peran", och njöt i trevlig smakfull gemenskap.


Böckerna Älgkött och Peran samt ”Catch and Cook”, som har recept på fisktema finns attköpa.

Se:https://www.leifmilling.se/algkott-och-peran


Nationaldagen firade vi tillsammans med Munskänkarna. En smakfull Matmarknad med Vinprovning och Buffé. Tack Lisa Eliasson vår styrelseledamot för detta arrangemang.


På bilden till höger ser vi nationaldagsfirarna:

Linda, Lasse och Margareta, våra tidigare och kära styrelsemedlemmar!

_______________________________________

Årsmötet  2021 genomfördes i det tilltänkta Gastronomy Visitors Center. Adressen är Prästgatan 39, vid C:nen.


 Ny styrelse valdes och gamla trotjänare lämnar för nya spännande smaker på Västkusten. Linda Brandt och Lasse Blomgren avtackades med styrelsens guldnål med rosett och  silvertallrikar dekorerade med Matakademiens Jämtlandsbär.


Stort tack Linda & Lasse för 10 års trogen tjänst vid klubbmästeriet och  Skattmästeriet. 

Nya krafter kommer nu till och Valberedningen har funnit kunniga och spännande nya ledamöter 

Efter vårt årsmöte avsmakades en närproducerad tallrik från länets alla hörn, med lokala smaker på Norra Station:

JÄMTLÄNDSK SMAKTALLRIK med Älginnanlår från Hedmans, syltad lök, hjortron med gransirap, grillad potatis från Rossön, örtcremé, bakad gulbeta, friterad Eldost från Skärvången, Kozzarella från Tivars med persiljepesto och syrlig tomatsallad.

             2019           


Tävlingen Årets Fjällkock 2019 genomförd!

 

Semifinalen med bedömning av maträtterna är nu genomförd och nu har vi ett resultat.

I år var det väldigt många inlämnade tävlande recept , ett riktigt rekordår!

 

Årets tävlande som blev uttagna är en kvartett spännande och kompetenta finalister som vi i år välkomnades till ÅFK

under Åre Höstmarknad. Härligt att se deras favoritrecept på fjälltema, följande personer och tallrikar gick vidare!

 

Mattias Carlsson:

Rostad potatiskräm smaksatt med kantareller, hjortron och kantareller. Innanlår av älg med smörstekta kantareller, rostad blomkål, lök bakad i skalet samt en kryddblandning med senapskorn och torkade kantareller.

 

Emelie Bagge:

Tartar på reninnanlår, gravad forellrom, rökt majonnäs och svartrotstrio med granskottsolja och nymalda enbär.

 

Jocke Alsing:

Fjällko med smörsopp och kråkbär. Flankstek från Långberget. Potatischips friterade i svampsmör, rotselleripuré på rostad grädde samt kråkbärssky och en kråkbärskompott

 

Sara Smeds Bjerlo, direktkvalificerad från tidigare år med: Rätten är tänkt som varmrätt på en meny med 4-5 fjällrätter Smaken från skogen kommer från chaga och björksavssirap, kantarell från fjället. Gråärter av olika lokala sorter.


MATUTMÄRKELSEDAGEN i Jämtland/Härjedalen 31 juli 2019.

Ca 45 st Matvänner var inbjudna till att avnjuta Jämtlandstallriken med lokalt producerat mathantver och råvaror från jord till bord, efter utdelningen av utmärkelserna.


V.I.P. afton på Kvantums vårmarknad 23 Maj

38 st Matvänner fick på  5st matstationer smaka på Jämtländskt mathantverk och lokala råvaror. 10 st producenter berättade ingående om deras smakfulla produkter.

Klicka på bilden och se mer på videon om kvällen. 

Matakademien deltog på Jamtlis vårmarknad med representanter till Juryn och som Matambassadörer

2018-09-29

2018-06-13

2018-07-25 

2018-05-26/27

Juryn till Årets Fjällkock från 2017