Här presenteras redan genomförda medlemsaktiviteter.

             2022


Nationaldagen firade vi tillsammans med Munskänkarna. En smakfull Matmarknad med Vinprovning och Buffé. Tack Lisa Eliasson vår styrelseledamot för detta arrangemang.


På bilden till höger ser vi nationaldagsfirarna:

Linda, Lasse och Margareta, våra tidigare och kära styrelsemedlemmar!

_______________________________________

Onsdag 26 oktober välkomnades våra medlemmarna till Matakademiens höstaktivitet med matlagning hos Studiefrämjandet i Östersund.


Vi fick besök av Leif Milling, väletablerad fotograf från Gimdalen, som berättade och visade bilder utifrån sitt naturengagemang, flugfiske och sin internationellt prisade kokbok ”Älgkött och Peran”, som är uppbyggd kring ett jaktlags älgmiddagar.


Vi lagade "Mustig älgfärsgryta", ett av Leifs favoritrecept från "Älgkött och peran", och njöt i trevlig smakfull gemenskap.


Böckerna Älgkött och Peran samt ”Catch and Cook”, som har recept på fisktema finns attköpa.

Se:https://www.leifmilling.se/algkott-och-peran

             2019           


Tävlingen Årets Fjällkock 2019 genomförd!

 

Semifinalen med bedömning av maträtterna är nu genomförd och nu har vi ett resultat.

I år var det väldigt många inlämnade tävlande recept , ett riktigt rekordår!

 

Årets tävlande som blev uttagna är en kvartett spännande och kompetenta finalister som vi i år välkomnades till ÅFK

under Åre Höstmarknad. Härligt att se deras favoritrecept på fjälltema, följande personer och tallrikar gick vidare!

 

Mattias Carlsson:

Rostad potatiskräm smaksatt med kantareller, hjortron och kantareller. Innanlår av älg med smörstekta kantareller, rostad blomkål, lök bakad i skalet samt en kryddblandning med senapskorn och torkade kantareller.

 

Emelie Bagge:

Tartar på reninnanlår, gravad forellrom, rökt majonnäs och svartrotstrio med granskottsolja och nymalda enbär.

 

Jocke Alsing:

Fjällko med smörsopp och kråkbär. Flankstek från Långberget. Potatischips friterade i svampsmör, rotselleripuré på rostad grädde samt kråkbärssky och en kråkbärskompott

 

Sara Smeds Bjerlo, direktkvalificerad från tidigare år med: Rätten är tänkt som varmrätt på en meny med 4-5 fjällrätter Smaken från skogen kommer från chaga och björksavssirap, kantarell från fjället. Gråärter av olika lokala sorter.


MATUTMÄRKELSEDAGEN i Jämtland/Härjedalen 31 juli 2019.

Ca 45 st Matvänner var inbjudna till att avnjuta Jämtlandstallriken med lokalt producerat mathantver och råvaror från jord till bord, efter utdelningen av utmärkelserna.


V.I.P. afton på Kvantums vårmarknad 23 Maj

38 st Matvänner fick på  5st matstationer smaka på Jämtländskt mathantverk och lokala råvaror. 10 st producenter berättade ingående om deras smakfulla produkter.

Klicka på bilden och se mer på videon om kvällen. 

Matakademien deltog på Jamtlis vårmarknad med representanter till Juryn och som Matambassadörer

  Här finns en länk till Hede kött & charks produktblad. När ni funnit ert önskemål och behov, maila till vår ansvarige Yngve Sundien och gör er beställning.  yngve@sundien.se

2018-09-29

2018-06-13

2018-07-25 

2018-05-26/27

Juryn till Årets Fjällkock från 2017